Ligging en gebiedsomschrijving

De Carische Kust is grofweg het gedeelte van de Turkse kust tussen Bodrum en Marmaris. Het is het populairste chartergebied van Turkije, maar vanwege de enorme keus aan baaitjes, stranden, inhammen en dorpjes, voelt het niet als zodanig qua drukte. Voor deze kust liggen de Griekse Dodekanesen, 12 bergachtige eilanden. De twee grote baaien, die van Gökova en de baai van Hisarönü, zijn zeker hoogtepunten in dit gebied. Het zijn uitlopers van de Egeïsche Zee en steken beiden ten zuiden van Bodrum diep het Turkse vasteland in; de baai van Gökova is de grootste en meest noordelijk gelegen, de baai van Hisarönü is iets kleiner en ligt zuidelijker. Beiden zijn erg kalm en ideaal om het anker eens uit te werpen.

De haven van Bodrum

De unieke haven van Bodrum met het prachtige kasteel

Ook Bodrum zelf is een bezoekje waard. De stad wordt geflankeerd door een fort aan de ene kant en een kasteel aan de andere kant. Bovendien vormen de witte huisjes tegen de groene begroeiing, boven een helderblauwe zee een mooi plaatje.

Er zijn goede charterhavens te vinden in zowel Bodrum als Marmaris.

Wind

In het zomerseizoen waait hier, net als in Griekenland de sterke noordwestenwind die de Meltemi wordt genoemd. De Meltemi steekt meestal rond het middaguur op, en kan in dit gebied aantrekken tot 5-7 Bft. In het voor- en naseizoen is de wind aanzienlijk milder en is het af en toe zelfs windstil.