Ligging en gebiedsomschrijving

De kust van Maratea

Wilde rotsen op Maratea

Ten zuiden van de Amalfikust begint de Costa Cilento, met van noord naar zuid de mooie dorpjes Agropoli, Castellabate, Acciaroli, Pisciotta, Palinuro, Camerota, Scario, Sapri en Maratea. De kust van de Costa Cilento staat vooral bekend om zijn ongerepte natuur, mede doordat het bergachtige gebied relatief moeilijk bereikbaar is. Met imposante rotspartijen die eindigen in een helderblauwe zee, talloze grotten, kleine strandjes verstopt tussen de rotsen of juist grote baaien met langgerekte stranden is het voor de natuurliefhebbende chartergast een lust voor het oog.

Het is een redelijk stabiel en kalm vaargebied, vanwege de korte vaarafstanden (5-15 NM), veel beschutte baaien en stabiele weersomstandigheden. Ook heeft het toerisme dit gebied nog niet in grote getale ontdekt, waardoor het er authentieker oogt dan de overbezette havens van de eilanden bij Napels bijvoorbeeld. Alleen in augustus kan het hier relatief druk zijn.

Havens

Wilt u dit gebied vanuit het zuiden benaderen, dan is Vibo Valentia een geschikte charterhaven. Hiervandaan kunt u er ook nog voor kiezen naar Sicilië en/of de Eolische eilanden te zeilen. Vanuit het noorden is Salerno, aan de Amalfikust, een goede uitvalsbasis.