Master Commercial Coastal Sailing Vessels

Je leest het goed, dat is mijn nieuwe titel! Vorige week mocht ik mijn diploma van de Enkhuizer Zeevaartschool ontvangen. Het diploma geldt voor schepen < 500 Brt. Ruim overmaats voor Hope met haar waterverplaatsing van 7 ton.

Verder heb ik mijn schip terug gekregen van scheepstuigerij De Groot. Ik ben ontzettend blij met het geleverde werk. Alle verstaging is vervangen door RVS Dyform Compacted Strand. Dit is een upgrade van 30% in veilige breeksterkte. Het topwant kan nu 5 ton dragen. Alle stagen zijn verder boven en onder voorzien van Norseman terminals.

Verder zijn de volgende werkzaamheden door De Groot verricht:

– Monteren separate try sail rails voor het stormzeil
– Opnieuw isoleren en monteren mastbeslag
– Aanbrengen reserve val
– Monteren radar scanner
– Monteren radar reflector
– Monteren zeil beschermers op zalingen
– Nieuw anker en driekleur toplicht (LED)
– Nieuw deklicht

Verder heeft Kapitein Jaap Stengs b.d. (mijn nautisch hoofdadviseur) de volgende werkzaamheden verricht:

– Maken zaling-ophouders
– Maken Lazy Jacks
– Aanzetten speciale sluitingen voor grootzeil en stormzeil

Jaap was niet weg te slaan bij firma De Groot en dat is een goed teken. Hij was erg te spreken over de organisatie.

De mannen van De groot hebben de mast vorige week teruggeplaatst. Verder mochten ik en mijn bemanning aan het tuig werken in de werkplaats van De Groot, gebruik makend van gereedschap van de tuigerij. Scheepstuigerij De Groot heeft verder ook financieel de expeditie ondersteund.Ontzettend bedankt!

Jaap en ik hebben Hope samen terug gevaren naar Lelystad. Daarna heb ik Hope meegenomen voor een spin richting Uitdam. Ze vaart heerlijk! Alles ligt dus op koers. Ik ga nu lekker naar het schip, er wacht een grote bestelling bij George Kniest.

Tot snel!

Joshua

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *