Afscheid Zeevaartschool

Afscheid nemen lijkt telkens weer terug te komen. Veel zeilers schrijven er over en ik merk steeds vaker dat het een onlosmakelijk deel is van het “vrije” leven. Mensen komen, raken je en volgen de horizon naar nieuwe plekken. Ergens daar tussenin neem je afscheid wetende dat niets hetzelfde blijft.

Vanaf september kwam ik trouw elk weekend naar Enkhuizen en ontmoette op de Zeevaartschool een groep geweldig inspirerend mensen.  Jonge mensen die zich niets aantrekken van “moeten” maar alles van prachtige dromen die ze met onuitputtelijke passie volgen. En vorige week kwam aan die mooie tijd een einde toen ieder zijn weegs ging.

De school geeft elk voorjaar haar leerlingen terug aan de zee.  De dagen worden dan langer en de praktijk leert dat het ondoenlijk is om de leerlingen binnen te houden. De kameraderie die in het halve jaar  ontstaat is echt heel  bijzonder. Maar voor je het weet zijn de examens voorbij en sta je zingend te proosten op het afscheidsfeest. De volgende dag pakken mensen dan -nog katerig van de nadorst- hun biezen. De een gaat naar de Pacific, de ander naar de Oostzee en een derde naar de Middelandse zee. Met tas en backpack geef je iedereen een knuffel. Het afscheid voelt dubbel…

Ik voelde die dag de spanning voor mijn eigen horizon die steeds dichterbij komt. Nog 4 maanden en dan vaar ik uit. Ik heb het schip in de tussentijd naar Staveren gevaren. Daar is het in de professionele handen van firma De Groot. De mannen van De Groot installeren daar de komende week de radar. Ook vernieuwen ze de verstaging, installeren ze LED verlichting en lopen ze de mast na op beschadigingen. Gezien de kennis en ervaring weet ik mij in goede handen en kan ik met een gerust hart op vakantie.

Terwijl de mannen werken vlieg ik morgenmiddag voor een week naar Stockholm om een beetje bij te komen van alle drukte. In de tussentijd nog wat foto’s van de werkzaamheden van de afgelopen weken. De apparatuur zit er inmiddels in. En schrijf deze data alvast in je agenda!

Eind juni: schip klaar (met champagne!)

Zaterdag 2 juli: verjaardsags en afscheidsfeest.

Eerste week juli: SEA Trials op en neer naar Engeland

30 juli: vertrek

Tot snel!

Swingend op weg ;)


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *