Vrolijk vast in het ijs!

‘S Nachts steunde en kreunde het schip onder de schuivende platen. Maar ook daar is een einde aan gekomen toen een nachtje -15 alles muurvast vroor. Dat was behoorlijk koud! Helemaal toen de stop de volgende avond eruit knalde werd het behoorlijk arctisch aan boord.  Verder afgelopen weken examens gehad aan de Enkhuizer Zeevaartschool. Ging volgens mij wel prima.

Naar Staveren varen zit er voorlopig niet in met het vaarverbod op de Zuiderzee. Maar zo heb ik mooi de tijd voor de elektra. Ik werk aan een nieuw paneel en ik bereid de installatie van de apparatuur voor. Het schip wordt inmiddels toch behoorlijk modern uigerust.

Een overzichtje van de apparatuur: Radar, HF Radio en SSB E-mail, AIS zend en ontvangst, marifoon (uiteraard), dieptemeter, log, gps, wifi versterker, boordcomputer met Led technologie, reserve laptop en ik vergeet vast wat..

Onderwijl werk ik aan wat leuke projecten. Ik ga een onderwijsinstelling adviseren en verder geef ik les en workshops en ook doe ik nog juridische vertegenwoordiging in wat procedures. Kortom: lekker bezig.

Maar ik rust wel genoeg uit (af en toe) dat voorkomt problemen met omvallen enzo…

Allemaal bedankt voor jullie leuke reacties en steun :) Geniet van het nieuwe jaar!

Tot snel!

Joshua

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *