Ik ben niet begonnen om te falen

Ik ben dit project niet begonnen om te falen. Die vreemde gedachte schoot opeens door mijn hoofd. Het voelt als een geruststelling. Alsof het in de sterren is geschreven dat ik uiteindelijk aan de andere kant van de Atlantische plas terecht kom. Toen ik net een schip had gekocht waren er twee soorten mensen, mensen met een schip en mensen zonder. De laatste groep  feliciteerde mij hartelijk met mijn aanstaande vertrek en schip. De mensen met een boot feliciteerden mij met een hoogst irritant maar welbekend rijmpje. Ze grapten dan: ” koop een boot, gooi je geld in de sloot en werk je dood”. Nu ben ik nog in levende lijve, maar rijker ben ik er bepaald niet op geworden.

Mijn schip is mijn schatje, en net als een vrouw houdt ze van mooie dingen. Ze draagt het liefst Brons, Messing, Roest Vrij Staal of geanodiseerd aluminium. Als ik mijn portemonnaie niet trek straft ze mij met corrosie en gebreken. En dat doet ze dan op die angstige momenten waarop ik blind op haar wil kunnen vertrouwen. Dus ik hou haar tevreden en ik koop alleen het beste voor haar. Maar ze geeft me er zo ontzettend veel voor terug… Ze is mijn huis, mijn werk en mijn zilte vliegende tapijt naar verre werelden. Ze geeft me Pure vrijheid, en dat is iets wat een vrouw nooit zou kunnen geven.

Dus ik ga met haar verder en langzaam maar zeker begint ze te bloeien. Over  een week of twee vaar ik met haar naar Stavoren voor nieuwe verstaging. Ik ga van 6 naar 8 mm stagen (lees 160% meer trekkracht). Dan kan haar mast 10 ton dragen. Wel zo veilig. Verder laat ik de radar installeren, de marifoon antenne en popnagels vernieuwen en de achterstag isoleren voor de HF zend/ ontvanger (bereik: max 10.000 Nm = 18.000 kilometer. Kortom: veiliger, veiliger en gezelliger!

En ik ben ook weer opgekalefaterd na mijn nose dive afgelopen zomer. Samen met mijn broertje heb ik bijna drie weken heerlijk uitgerust in mijn moederland Uganda. Ik ben weer goed aangesterkt. De foto’s vertellen het verhaal. Dus nu: volle kracht vooruit!

Tot snel!

Joshua

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *