naar navigatie

ANVR

ANVR logoDe ANVR staat voor de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. De ANVR beschermt de reiziger. De bedrijven die aangesloten zijn moeten voldoen aan strenge voorwaarden, de ANVR conroleert dit. De belangrijkste zekerheden die het ANVR geeft zijn:

 1. Eerlijke voorwaarden

  De reis- en boekingsvoorwaarden zijn gecontroleerd door de consumentenbond. Dit vookomt dat u met onredelijke bepalingen te maken krijgt.

 2. Uw geld in goede handen

  ANVR leden hebben een verklaring van goed gedrag moeten afgeven en zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit betekent dat u bij een faillissement de reissom terugkrijgt.

 3. Veilig reizen

  Alle ANVR leden zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat u de kosten vergoed krijgt in een geval van een calamiteit zoals een natuurramp of onlusten. De reisorganisatie is ook verplicht uitgebreide informatie te hebben over gezondheids, noodzakelijke inentingen, benodigde grensdocumenten, reisadviezen en andere belangrijke omstandigheden.

 4. Kwaliteit voorop

  ANVR-reisagenten en touroperators hebben de plicht hun personeel adequaat op te leiden. De ANVR ziet hierop toe.

 5. Verantwoord reizen

  ANVR leden houden rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur, hiervoor hebben ze een beleidsplan opgesteld met praktische maatregelen.

 6. Zekerheid bij klachten

  ANVR-reisondernemingen helpen u bij klachten over de reis. Zij zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen. De ANVR ziet er op toe dat de uitspraken van de geschillencommissie ook worden nagekomen. Tevens hebben alle ANVR leden een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering.

Voor meer informatie, zie de website van het ANVR

Bron: ANVR

Reageren op: ANVR

Discussieer mee over dit onderwerp en plaats een reactie op deze pagina.

Schrijf bericht