naar navigatie

Italië

Italië is een droombestemming voor de zeiler. Voor een prachtig zeilgebied hoeft u het echt niet buiten Europa te zoeken. Gaat u voor spectaculaire steile kliffen of rustige groene baaitjes? De keuze in Italië is enorm. Uiteraard zorgen het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving ervoor dat u tijdens uw zeilvakantie aan niets zal ontbreken.

Waar gaat de reis naar toe? Zeil langs schitterende eilanden zoals Elba, het grootste eiland in de Toscaanse archipel. Ook de kust van Amalfi is een geweldige keuze, met eilanden zoals Capri, de keuze van de jetset. Corsica en Sardinië zijn beiden bestemmingen op zich. Ook de Adriatische zee leent zich voor een perfecte zeilvakantie. Steek bijvoorbeeld eens een dagje over naar Kroatië, of wat dacht u van een bezoek aan Venetië? Een ideale kans om uw zeilvakantie te combineren met een culturele stedentrip.

Het vaarseizoen in Italië is lang, door de warme dagen in combinatie met zwoele nachten. Juli en augustus zijn het warmst, maar het azuurblauwe zeewater en de welkome wind bieden u verkoeling. Na een heerlijke dag zeilen, vaart u de door rotsklippen beschermde havens binnen. In de vissershaventjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan, u kijkt gegarandeerd uw ogen uit. Geniet na met een heerlijk glas lokale wijn in één van de vele restaurantjes die Italië telt.

Mogelijkheden in Italië

Flottielje zeilen in Italië

Flottielje zeilen in Italië

Bekijk hier informatie over de mogelijkheden voor flottielje zeilen in Italië
Zeilvakanties in Italië

Zeilvakanties in Italië

Bekijk hier informatie over de mogelijkheden voor zeilvakanties in Italië
Catamaranzeilen in Italië

Catamaranzeilen in Italië

Italië heeft voor zowel beginnende als gevorderde catamaranzeilers veel te bieden. Op Sardinië kan je les nemen of zelf varen.
Bootverhuur in Italië

Bootverhuur in Italië

Bekijk hier informatie over de mogelijkheden voor bootverhuur in Italië

2 berichten over Italië

  1. We ontbreken nog in het overzicht, maar in de zomer van 2012 kun je met ons meezeilen in Italië, rond de eilanden Elba en Sardinië. Voor meer informatie zie http://www.dutchsailingevents.com

  2. In 2013 ben je natuurlijk ook van harte welkom bij ons aan boord in Italië. http://www.dutchsailingevents.nl

Reageren op: Italië

Discussieer mee over dit onderwerp en plaats een reactie op deze pagina.

Schrijf bericht